Τα νέα του ÖSD

Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2024

11 Ιούλιος 2024

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας είναι για άλλη μια χρονιά χορηγός στο  Ελληνοαυστριακό Μουσικό καλοκαίρι. Οι θεμελιώδεις ιδέες που διέπουν τις εκδηλώσεις του «Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού» είναι ο διάλογος μεταξύ αυστριακών και ελλήνων επαγγελματιών του πολιτιστικού τομέα, η ποικιλομορφία που επιθυμούμε να εκφράσουμε μέσω των διαφόρων ειδών μουσικής και η φιλία μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας.
Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα εδώ!

 

 

Δράση φιλαναγνωσίας στη Χαλκίδα

25 Απρίλιος 2024

Η Τοπική Επιτροπή Καθηγητών Γερμανικών Νομού Ευβοίας διοργάνωσε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας δράση φιλαναγνωσίας και προώθησης της γερμανικής γλώσσας στο Συνεδριακό Κέντρο της Χαλκίδας. Οι συνεργάτιδες του Ινστιτούτου κ. Ηρα Βαλιάνο και Αναστασία Σούι διάβασαν παραμύθι και μαζί με τις συναδέλφους από την Εύβοια έκαναν πασχαλινές κατασκευές. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα Γερμανικά με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο!

10 χρόνια Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας

25 Απρίλιος 2024

Τα 10α γενέθλιά του γιόρτασε το Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας την Κυριακή 14 Απριλίου με μια επετειακή Ημερίδα, όπου παρευρέθηκαν εκλεκτοί ομιλητές από την Ελλάδα και την Αυστρία καθώς και πλήθος καθηγητών και καθηγητριών Γερμανικών από όλη τη χώρα. Η Δρ. Manuela Glaboniat, διευθύντρια του ÖSD παρουσίασε τις επόμενες καινοτομίες στον τομέα της πιστοποίησης γνώσης Γερμανικών, ενώ η διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας έκανε μια ανασκόπηση των τελευταίων δέκα χρόνων.

Δράση φιλαναγνωσίας στα Ιωάννινα

24 Απρίλιος 2024

Την Παρασκευή 19 Απριλίου πραγματοποιήθηκε δράση φιλαναγνωσίας και προώθησης της γερμανικής γλώσσας στα Ιωάννινα. Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας σε συνεργασία με το Ζωγράφειο Σχολείο Ιωαννίνων παρουσίασε το παραμύθι "Το μικρό Εγώ είμαι Εγώ" παρουσία της μεταφράστριας τουβιβλίου στα Ελληνικά κυρίας Αναστασίας Καλαντζή-Αζίζι, Ομότιμης Καθηγήτριας Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών που διάβασε αποσπάσματά του στα Ελληνικά. Τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο!

Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας

Social Media

Ωράριο λειτουργίας:

Ωράριο παραλαβής πιστοποιητικών (κατόπιν συνεννόησης):

Προσωπικά ραντεβού (κατόπιν συνεννόησης)

Η Σχολή Μωραΐτη είναι ο φορέας και η έδρα του ÖSD στην Ελλάδα, είναι το μοναδικό Ινστιτούτο ÖSD καθώς και το μοναδικό παράρτημα του ÖSD παγκόσμια.

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας υποστηρίζεται από το Αυστριακό Κράτος και συνεργάζεται στενά με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας είναι το πρώτο αρμόδιο γραφείο στην Ελλάδα για ερωτήσεις σχετικά με το OΕAD (Υπηρεσία εκπαιδευτικών ανταλλαγών Αυστρίας)

© Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας 2023 - Πιστοποίηση Γερμανικής γλώσσας | Κατασκευή ιστοσελίδων Web-Builders

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.