Τα νέα του ÖSD

Zweite Chance bei C1

14 Μάρτιος 2023

2chance C1

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

όπως γνωρίζετε, ο συμψηφισμός της βαθμολογίας των τριών ενοτήτων της γραπτής εξέτασης στο επίπεδο C1 ισχύει, και συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τους υποψήφιους, καθώς απαιτείται το 50% σε κάθε ενότητα, ενώ η βάση ολόκληρης της εξέτασης παραμένει 60%.

Υπήρχαν ωστόσο περιπτώσεις, όπου κάποιος υποψήφιος ενώ συγκέντρωνε 42 μονάδες στα γραπτά, δηλαδή 60%, δεν κατάφερνε την ελάχιστη βάση 50%, που απαιτείται σε κάθε δεξιότητα της γραπτής εξέτασης ξεχωριστά.

Μαίρη Μοσχή: Η επίτιμη πρόξενος της Αυστρίας για τις ελληνοαυστριακές σχέσεις

10 Μάρτιος 2023

Φιλοξενούμενη του μη κερδοσκοπικού σωματείου Vision Network Athens και του Flash.gr η κ. Μαίρη Μοσχή,
Επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας στα Δωδεκάνησα με έδρα τη Ρόδο

Θα μπορούσατε να μας μιλήσετε για την εμπειρία σας ως επίτιμη πρόξενος; Ποια είναι τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζετε και τι είναι αυτό που σας προσφέρει σε αυτή την αρμοδιότητα τη μεγαλύτερη ικανοποίηση;

Ο Ανδρέας Γεωργόπουλος για την ελληνοαυστριακή φιλία

24 Οκτώβριος 2022

andreasGeorgopoulos

Φιλοξενούμενος του μη κερδοσκοπικού σωματείου Vision Network Athens και του Flash.gr ο Επίτιμος Πρόξενος της Αυστρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, κ. Ανδρέας Θ. Γεωργόπουλος.

Θα μπορούσατε να μας μιλήσετε για την εμπειρία σας ως επίτιμος πρόξενος; Ποια είναι τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζετε και τι είναι αυτό που σας προσφέρει σε αυτή την αρμοδιότητα τη μεγαλύτερη ικανοποίηση;

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας στη Διεθνή Εβδομάδα Γλωσσών 2022

16 Οκτώβριος 2022

ilw1

Το Ινστιτούτο ÖSDΕλλάδας ήταν χορηγός σ τη Διεθνή Εβδομάδα Γλωσσών 2022, η οποία διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Πολυμέσων και Γλωσσικών Εφαρμογών καθώς και το Εργαστήριο Έρευνας και Μελέτης της Γερμανόφωνης Λογοτεχνίας και της Συγκριτικής Γραμματολογίας του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΕΚΠΑ) σε συνεργασία με το Κέντρο Γλωσσών και το Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας του Τεχνικού Πανεπιστημίου Aschaffenburg από τις 10 ως τις 14 Οκτωβρίου 2022.

Ευρωπαϊκή Ημέρας Γλωσσών 2022

27 Σεπτέμβριος 2022

idl2022 5

To Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας συμμετείχε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα για 10η συνεχή χρονιά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών με κεντρικό θέμα την Ειρήνη, μαζί με μορφωτικά και πολιτιστικά ιδρύματα και Πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών-μελών της EUNIC Αθήνας. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY) και το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ελευθερίας.

Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας

Social Media

Ωράριο λειτουργίας:

Ωράριο παραλαβής πιστοποιητικών (κατόπιν συνεννόησης):

Προσωπικά ραντεβού (κατόπιν συνεννόησης)

Η Σχολή Μωραΐτη είναι ο φορέας και η έδρα του ÖSD στην Ελλάδα, είναι το μοναδικό Ινστιτούτο ÖSD καθώς και το μοναδικό παράρτημα του ÖSD παγκόσμια.

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας υποστηρίζεται από το Αυστριακό Κράτος και συνεργάζεται στενά με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας είναι το πρώτο αρμόδιο γραφείο στην Ελλάδα για ερωτήσεις σχετικά με το OΕAD (Υπηρεσία εκπαιδευτικών ανταλλαγών Αυστρίας)

© Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας 2023 - Πιστοποίηση Γερμανικής γλώσσας | Κατασκευή ιστοσελίδων Web-Builders

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.