Τα νέα του ÖSD

Ευρωπαϊκή Ημέρας Γλωσσών 2023

04 Οκτώβριος 2023

   edl2023

Για 11η συνεχή χρονιά τα μορφωτικά και πολιτιστικά ιδρύματα και οι πρεσβείες δώδεκα Ευρωπαϊκών χωρών – μελών του δικτύου Μορφωτικών Ινστιτούτων Ευρωπαϊκής Ένωσης/European Union National Institutes for Culture EUNIC Αθήνας – σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συνδιοργάνωσαν μια πολύχρωμη γιορτή στη βιβλιοθήκη του Εθνικού Kήπου. Κεντρική ιδέα ήταν φέτος τα «Δικαιώματα του Παιδιού».

Αλλαγή στην Προφορική Εξέταση ΖΑ2

12 Ιούλιος 2023

2chance C1

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

Στη δεύτερη άσκηση της εξέτασης παραγωγής προφορικού λόγου θα υπάρχουν από την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου λιγότερες λεζάντες στις φωτογραφίες, έτσι ώστε οι υποψήφιοι/ες να έχουν τη δυνατότητα να παράγουν περισσότερο ανεξάρτητο λόγο με αντίστοιχο λεξιλόγιο.
Το υπόδειγμα εξέτασης έχει ήδη προσαρμοστεί ανάλογα στην ιστοσελίδα μας:
https://www.osd.at/.../2021/06/ZA2-Modellsatz-MA-1.pdf
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Zweite Chance bei C1

14 Μάρτιος 2023

2chance C1

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

όπως γνωρίζετε, ο συμψηφισμός της βαθμολογίας των τριών ενοτήτων της γραπτής εξέτασης στο επίπεδο C1 ισχύει, και συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τους υποψήφιους, καθώς απαιτείται το 50% σε κάθε ενότητα, ενώ η βάση ολόκληρης της εξέτασης παραμένει 60%.

Υπήρχαν ωστόσο περιπτώσεις, όπου κάποιος υποψήφιος ενώ συγκέντρωνε 42 μονάδες στα γραπτά, δηλαδή 60%, δεν κατάφερνε την ελάχιστη βάση 50%, που απαιτείται σε κάθε δεξιότητα της γραπτής εξέτασης ξεχωριστά.

Μαίρη Μοσχή: Η επίτιμη πρόξενος της Αυστρίας για τις ελληνοαυστριακές σχέσεις

10 Μάρτιος 2023

Φιλοξενούμενη του μη κερδοσκοπικού σωματείου Vision Network Athens και του Flash.gr η κ. Μαίρη Μοσχή,
Επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας στα Δωδεκάνησα με έδρα τη Ρόδο

Θα μπορούσατε να μας μιλήσετε για την εμπειρία σας ως επίτιμη πρόξενος; Ποια είναι τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζετε και τι είναι αυτό που σας προσφέρει σε αυτή την αρμοδιότητα τη μεγαλύτερη ικανοποίηση;

Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας

Social Media

Ωράριο λειτουργίας:

Ωράριο παραλαβής πιστοποιητικών (κατόπιν συνεννόησης):

Προσωπικά ραντεβού (κατόπιν συνεννόησης)

Η Σχολή Μωραΐτη είναι ο φορέας και η έδρα του ÖSD στην Ελλάδα, είναι το μοναδικό Ινστιτούτο ÖSD καθώς και το μοναδικό παράρτημα του ÖSD παγκόσμια.

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας υποστηρίζεται από το Αυστριακό Κράτος και συνεργάζεται στενά με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας είναι το πρώτο αρμόδιο γραφείο στην Ελλάδα για ερωτήσεις σχετικά με το OΕAD (Υπηρεσία εκπαιδευτικών ανταλλαγών Αυστρίας)

© Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας 2023 - Πιστοποίηση Γερμανικής γλώσσας | Κατασκευή ιστοσελίδων Web-Builders

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.