Τα νέα του ÖSD

Δράση φιλαναγνωσίας στα Ιωάννινα

24 Απρίλιος 2024

Την Παρασκευή 19 Απριλίου πραγματοποιήθηκε δράση φιλαναγνωσίας και προώθησης της γερμανικής γλώσσας στα Ιωάννινα. Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας σε συνεργασία με το Ζωγράφειο Σχολείο Ιωαννίνων παρουσίασε το παραμύθι "Το μικρό Εγώ είμαι Εγώ" παρουσία της μεταφράστριας τουβιβλίου στα Ελληνικά κυρίας Αναστασίας Καλαντζή-Αζίζι, Ομότιμης Καθηγήτριας Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών που διάβασε αποσπάσματά του στα Ελληνικά. Τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο!

Δράση φιλαναγνωσίας στα Τρίκαλα

27 Φεβρουάριος 2024

vorleseaktion trikala

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δράση φιλαναγνωσίας και γνωριμίας των παιδιών με τη γερμανική γλώσσα, αυτή τη φορά στα Τρίκαλα. Η Τοπική Επιτροπή Καθηγητών Γερμανικών Νομού Τρικάλων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας και τη συνεργάτιδά του στον Βόλο κ. Γιοχάνα Κωνσταντέλλου προσέφεραν σε σχεδόν 100 παιδιά μια δημιουργική δραστηριότητα, που τα έφερε κοντά στο βιβλίο και τον γερμανόφωνο πολιτισμό.

Το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο συνεργαζόμενο σχολείο ÖSD

16 Φεβρουάριος 2024

1000012554 1

H υποδιευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας κα. Τίνα Σιούρμαν και η κα. Ήρα Βαλιάνο από το τμήμα επικοινωνίας επισκέφθηκαν στις 26 Φεβρουαρίου το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο και απένειμαν την πλακέτα του «συνεργαζόμενου σχολείου» στον κ. Μανθόπουλο, γενικό Διευθυντή του εκπαιδευτηρίου και στην κα. Πετροπούλου, υπεύθυνη του γερμανικού τμήματος, ως επισφράγιση της στενής συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς.

Infotreffen/Workshop Ρόδος

02 Φεβρουάριος 2024

Rhodos02

 

Liebe Kolleginnen, liebe Kollegen,

wir laden Sie herzlich zu unserem Infotreffen/Workshop ein, welcher am Samstag, den 10. Februar 2024 im Kollegion von Rhodos (10. km Rhodos - Lindos Landstraße, 85 105 Kalithies) stattfinden wird.

Während der Veranstaltung werden Ihnen Einblicke in das ÖSD und die Niveaustufen KID A1 und KID A2 gewährt. Hauptteil bildet ein Workshop zum ÖSD Zertifikat B2/J. Der Workshop führt Sie durch den gesamten schriftlichen Teil des B2-Niveaus, wobei der Schwerpunkt auf der Fertigkeit Schreiben liegt. Es wird Ihnen die Möglichkeit gegeben, wichtige Strategien in Erfahrung zu bringen und zusätzlich werden Ihnen Tipps gegeben, wie man SchülerInnen sicher durch den schriftlichen Teil der B2 Prüfung führt.

Workshop Ιωάννινα

02 Φεβρουάριος 2024

ioannina 01

Σας προσκαλούμε στο Workshop μας για το επίπεδο B2 την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, στα Ιωάννινα.

Στο Workshop θα επεξεργαστούμε τις τρεις δεξιότητες του γραπτού μέρους του επιπέδου Β2, με έμφαση στην παραγωγή γραπτού λόγου, όπου θα εξοικειωθείτε με στρατηγικές και θα συζητήσουμε για το πώς να καθοδηγήσετε τους μαθητές και τις μαθήτριές σας αποτελεσματικά στο γραπτό μέρος της εξέτασης Β2. Επιπλέον θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για το ÖSD και παράλληλα να συνομιλήσετε με εκπροσώπους του ÖSD.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο Β του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων (Αραβαντινού 5ε, 453 33 Ιωάννινα), από τις 10:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα 6981985869 και 6979813862.

Σας περιμένουμε με χαρά!

Η ομάδα του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας

Εκδήλωση Πρέβεζα

02 Φεβρουάριος 2024

 

Preveza

Αγαπητές / αγαπητοί συνάδελφοι,

στις 3 Φεβρουαρίου 2024 εκπρόσωποι του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας θα παρευρεθούν κατόπιν πρόσκλησης του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ABC Success Lab στην εκδήλωσή του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, στη Θεοφάνειο Δημοτική Αίθουσα Τέχνης (Θεοφάνους 3, Πρέβεζα).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ινστιτούτου στην περιοχή θα πραγματοποιηθεί και μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων. Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για τις συναντήσεις αυτες στα τηλέφωνα  6981985869 και 6979813862.

Θα χαρούμε πολύ να σας συναντήσουμε!

Η ομάδα του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας

Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας

Social Media

Ωράριο λειτουργίας:

Ωράριο παραλαβής πιστοποιητικών (κατόπιν συνεννόησης):

Προσωπικά ραντεβού (κατόπιν συνεννόησης)

Η Σχολή Μωραΐτη είναι ο φορέας και η έδρα του ÖSD στην Ελλάδα, είναι το μοναδικό Ινστιτούτο ÖSD καθώς και το μοναδικό παράρτημα του ÖSD παγκόσμια.

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας υποστηρίζεται από το Αυστριακό Κράτος και συνεργάζεται στενά με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας είναι το πρώτο αρμόδιο γραφείο στην Ελλάδα για ερωτήσεις σχετικά με το OΕAD (Υπηρεσία εκπαιδευτικών ανταλλαγών Αυστρίας)

© Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας 2023 - Πιστοποίηση Γερμανικής γλώσσας | Κατασκευή ιστοσελίδων Web-Builders

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.