Online εγγραφή χωρίς κωδικό ÖSD

Για να λάβει κάποιος μέρος στις εξετάσεις πρέπει να εγγραφεί. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για την εγγραφή μεμονωμένου/ης υποψήφιου/ας χωρίς κωδικό.

Ακολουθεί υπόδειγμα online εγγραφής για τη συμμετοχή στη γραπτή ενότητα της εξέτασης Β2 για νέους:

Βήμα 1

Στην αρχική σελίδα πατήστε το μπλε κουμπί κάτω από τις εναλασσόμενες φωτογραφίες με τίτλο "Online εγγραφές"


Στη συνέχεια πατήστε το μπλε χαρτί με το μπλε μολύβι.

Βήμα 2

Στην επόμενη σελίδα ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Επιλέξτε το επιθυμητό εξεταστικό κέντρο.
 2. Επιλέξτε στο πεδίο «Ιδιότητα» «μεμονωμένος υποψήφιος».
 3. Θα εμφανιστεί τώρα ένα κείμενο, που υποδεικνύει ότι πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση κατοικίας του/της υποψήφιου/ας. Επιλέξτε το πλαίσιο.
 4. Θα σας ζητηθεί επίσης να εισαγάγετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (το δελτίο εξεταζομένου, τα αποτελέσματα και τυχόν άλλα μηνύματα που σχετίζονται με την εξέταση θα σταλούν σε αυτήν τη διεύθυνση. Βεβαιωθείτε ότι τα εισερχόμενα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ελέγχονται τακτικά. Η διεύθυνση δεν χρειάζεται να είναι του/της υποψήφιου/ας.)
 5. Αφού συμπληρώσετε και αυτό το πεδίο, κάντε κλικ στο "Επόμενο".

Στα επόμενα πεδία θα σας ζητηθούν κάποιες πληροφορίες σχετικά με την εξέταση.

 1. Πρώτα, πρέπει να επιλέξετε το επιθυμητό επίπεδο. Σε αυτό το παράδειγμα: Z B2 για νέους/ες. Μόλις επιλέξετε το επίπεδο, εμφανίζονται τα επόμενα πεδία αυτόματα.
 2. Επειδή σε αυτό το παράδειγμα εμφανίζεται μια εγγραφή για το γραπτό μέρος της εξέτασης Z B2 J, επιλέγετε το "γραπτό" (εάν στην περίπτωσή σας είναι ολόκληρη η εξέταση ή το προφορικό μέρος, παρακαλούμε επιλέξτε αντίστοιχα).
 3. Στη συνέχεια θα ερωτηθείτε εάν, πότε και πού ο/η υποψήφιος/α συμμετείχε στη συνολική εξέταση τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Σε αυτή την περίπτωση επιλέξτε το αντίστοιχο πλαίσιο.

Στα επόμενα πεδία ζητούνται τα στοιχεία του/της υποψήφιου/ας.

Προσοχή: Tα στοιχεία του/της υποψηφίου/ας συμπληρώνονται με δική σας ευθύνη, με κεφαλαίους λατινικούς χαρακτήρες όπως αναγράφονται στο έγγραφο ταυτοποίησής του/της. Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε κατά την εγγραφή σας θα αναγράφονται και στα πιστοποιητικά. Σε περίπτωση που το έγγραφο ταυτοποίησης (δελτίο ταυτότητας/διαβατηρίου, ταυτοπροσωπία) δεν αναγράφει την πόλη γέννησης, συμπληρώστε την εσείς.

 1. Εισάγετε το επώνυμο του/της υποψήφιου/ας.
 2. Εισάγετε το όνομα του/της υποψήφιου/ας.
 3. Εισάγετε το φύλο του/της υποψήφιου/ας.
 4. Εισάγετε την ημερομηνία γέννησης (ηη/μμ/εεεε) του/της υποψήφιου/ας.
 5. Εισάγετε τον τόπο γέννησης του/της υποψήφιου/ας.
 6. Δηλώστε εάν ο/η υποψήφιος/α έχει μαθησιακές δυσκολίες.
 7. Εισάγετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον τόπο διαμονής του/της υποψήφιου/ας και τα στοιχεία επικοινωνίας του/της.
 8. Εισάγετε τον αριθμό ταυτότητας ή τον AMKA του/της υποψήφιου/ας.
 9. Εισάγετε άλλη μια φορά τη διεύθυνση email (προαιρετικό πεδίο).

  Κατόπιν θα πρέπει:
 10. να εισάγετε τα φορολογικά στοιχεία ενός γονέα ή κηδεμόνα, καθώς η απόδειξη δεν μπορεί να εκδοθεί σε ανήλικους/ες υποψήφιους/ες. Εάν ο/η υποψήφιος/α είναι ενήλικας/η, δηλώνετε τα στοιχεία του/της ιδίου/ας.

  Τώρα μπορείτε:
 11. να προσθέσετε έναν/μια υποψήφιο/α για το ίδιο επίπεδο
 12. να προσθέσετε έναν/μια υποψήφιο/α για ένα διαφορετικό επίπεδο.

  Ως το τελευταίο βήμα σε αυτήν τη σελίδα:
 13. κάντε κλικ στο πεδίο «Επόμενο» για να συνεχίσετε.
 14. κάντε κλικ στο πεδίο «Πίσω», εάν θέλετε να προβείτε σε αλλαγές στην προηγούμενη σελίδα.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρέπει:

 1. να διαβάσετε προσεκτικά τον κανονισμό εξετάσεων και να τον αποδεχτείτε επιλέγοντας το πλαίσιο.
 2. να διαβάσετε προσεκτικά τον κανονισμό προστασίας δεδομένων και να τον αποδεχτείτε επιλέγοντας το πλαίσιο.
 3. να κάνετε κλικ στο πεδίο «πίσω», εάν θέλετε να προβείτε σε κάποια αλλαγή.
 4. να κάνετε κλικ στο πεδίο «υποβολή».

Προσοχή: Βεβαιωθείτε πως έχετε καταχωρήσει σωστά τα στοιχεία σας πριν ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.


Βήμα 3

Όταν ολοκληρωθεί η online εγγραφή, σας αποστέλλεται αυτόματα e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής σας. Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά όλα τα αναγραφόμενα στοιχεία και να τα ελέγξετε για τυχόν αποκλίσεις. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε κάποιο λάθος, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα με το Ινστιτούτο. Σε περίπτωση που η εγγραφή αφορά υποψήφιο/α με μαθησιακές δυσκολίες θα πρέπει να αποστείλετε τη σχετική γνωμάτευση/βεβαίωση μέσω e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Περιεχόμενα

Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας

Social Media

Ωράριο λειτουργίας:

Ωράριο παραλαβής πιστοποιητικών (κατόπιν συνεννόησης):

Προσωπικά ραντεβού (κατόπιν συνεννόησης)

Η Σχολή Μωραΐτη είναι ο φορέας και η έδρα του ÖSD στην Ελλάδα, είναι το μοναδικό Ινστιτούτο ÖSD καθώς και το μοναδικό παράρτημα του ÖSD παγκόσμια.

Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας υποστηρίζεται από το Αυστριακό Κράτος και συνεργάζεται στενά με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας είναι το πρώτο αρμόδιο γραφείο στην Ελλάδα για ερωτήσεις σχετικά με το OΕAD (Υπηρεσία εκπαιδευτικών ανταλλαγών Αυστρίας)

© Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας 2023 - Πιστοποίηση Γερμανικής γλώσσας | Κατασκευή ιστοσελίδων Web-Builders

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.